Herinneringsbank

bankje-in-de-overtuinTijdens wandelingen in Engeland kom je ze tegen: memory benches ofwel herinneringsbanken. Banken in de natuur, langs een wandelpad, vaak met mooi uitzicht en een metalen plaatje op de rugleuning: forever remembered, forever missed, met naam of meerdere namen van mensen die door nabestaanden worden herdacht en geprezen.

Uw eigen herinneringsbank Herinneringsbanken komen in Nederland nog niet veel voor. De Stichting Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht geeft u de kans om een bank te plaatsen in de Overtuin in Haastrecht. Ter herinnering aan iemand of aan een bijzondere gelegenheid.

De bank De parkbank is van hoogwaardig zwart gietijzer met daarop roodgelakte houten planken, passend bij de kleuren van Museum Bisdom van Vliet. Veertien herinneringsbanken zullen de bestaande banken in de Overtuin vervangen.

De plaquette In de bovenste plank van de rugleuning komt een bronzen- of emaillen plaatje van 150 x 75 mm met daarop de door u aangeleverde tekst.

Kosten Een herinneringsbank in de Overtuin kost 950 Euro, inclusief tekstplaatje en btw. De Stichting Overtuin Bisdom van Vliet onderhoudt de bank minimaal 10 jaar, zodat hij in goede staat blijft. Een deel van de kosten wordt gebruikt voor het onderhoud van de Overtuin.

Informatie Voor meer informatie of het aanvragen van een herinneringsbank in de Overtuin kunt u contact opnemen met de voorzitter, Cees Reichard, 0182-501440

De stichting Overtuin Bisdom van Vliet wordt erkend als een ANBI Instelling. U kunt een herinneringsbank in de Overtuin als een gift voor 125% aftrekken van uw belasting.