Vrijwilligers

Werkgroep Welzijn Haastrechtse Bos (WWHB) / Stichting Overtuin Bisdom van Vliet.

 De werkgroep (WWHB) is in het leven geroepen in 2005 om samen met de gemeente te kijken naar de onderhoudsbehoeften van het bos. Samen met een stagiaire van Landschapsbeheer Zuid-Holland is in 2006 een rapportage gemaakt voor de gemeente, deze heeft de leidraad gevormd voor de onderhoudsactiviteiten. Sindsdien zijn door een vaste groep van zo’n 25 vrijwilligers, ieder jaar gedurende de maanden oktober t/m maart, één vrijdagmiddag in de maand, snoeiwerkzaamheden uitgevoerd.

Na 2012 is de WWHB doorgegaan onder de naam Werkgroep Overtuin Bisdom van Vliet, die de basis vormt voor de in 2014 opgerichte Stichting Overtuin Bisdom van Vliet. Wij hebben 75 geregistreerde vrijwilligers die regelmatig, maar niet tegelijk, graag de handen uit de mouw steken. Tegenwoordig zijn wij van september tot april op een vrijdagmiddag en een zaterdagochtend per maand te vinden in de Overtuin. Het is altijd gezellig, maar wij leren ook veel over de natuur en hoe wij het beste te werk kunnen gaan.

Wij willen graag onze werkzaamheden uitbreiden en gedurende het hele jaar bezig zijn in het bos. Meer handen en meer kennis zijn nodig. De gemeente heeft de kennis geregeld en een groenexpert gevraagd ondersteuning te bieden. Nu nog meer collega’s.

Heb je zin om ons te komen versterken? Alle extra handen zijn van harte welkom en wij zijn niet gebonden aan de vrijdagmiddag, zaterdag kan ook. Stuur een mail en een van ons zal contact met je opnemen om je verdere informatie te geven en jouw vragen te beantwoorden.

Wees welkom!

Stuur uw naam, telefoonnummer en mailadres naar info@overtuinbisdomvanvliet.nl.

Ook is er een reeks foto’s met leden van Werkgroep Welzijn Haastrechtse Bos aan het werk, foto’s door Janet de Graas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz: